Aattelinpa nyt rykäistä Sunnuntain kunniaksi jotain hyvää jota voi itsekkin hyvällä omallatunnolla syödä.

Oli Edullista,kotimaista kirjolohta myynnissä,(4e/kg) että pakko oli ostaa ja paistaa se tänään.Tekis myös mieli tehdä makkeita kolmiovoileipiä niin yhdistin sitten ne kaksi asiaa yhteen.

Täytteen tein kevyt kermaviilipohjaan,johon lisäsin suolakurkkua,paprikaa,yhden pienen omenan sekä tomaattia mistä oli siemenet poistettu nottei tulis täytteestä ihan soosia.Mausteista lisäsin sitruunaa,tilliä,sinappia,mustapippuria ja hieman timjamia.

Leipänä käytin jyväistä Iso Paahtoa kun ei Ruis Toastia ollut.En jaksanut leikata reunoja pois,ei oo kotiväelle nii justiisa.Salaatin lehden alle laitoin kuitenki hieman täytteen nestettä jotta rehu pysyis paremmin paikallaa ja lehden päälle sitten täytettä.

Täytettä tehdessäni kala oli vielä uunissa ja kananmunat kiehumassa,joten aattelin latoa ne jälkikäteen ja annoin tekeytyä leipien hetken ennen lopullista täyttöä.

Lohesta laitoin kannen alle viipaleittain ja kananmunaa myös siten.kansi päälle ja valmista.Laitoin vielä kuitenkin koristusta leipien päälle notta mies ei varmastikkaan voisi kieltäytyä ;) 

1019693.jpg

Suolainen "jätepannari"

Normi pannukakkutaikina vain,siihen en ohjetta etsinyt,kolme kananmunaa,maitoa,vehnäjauhoja,sekaan pippuri sulatejuustoa,suolaa varovaisesti ja mustapippuria rouhittuna.

Jääkaapista kaivoin jätteitä,eli keitettyjä perunoita,arkiwurstia,palvikinkkua,pala kesäkurpitsaa,valkosipulin kynsi.paloiksi kaikki vain ja itse otin väriä ja makua pannulla vielä siihen.

Annoin täytteen jäähtyä ja nakkasin taikinaan,perään vielä raastettua kevyt edamia.Uuniin n.200 astetta ja sen aikaa että komia rusehtava pinta päällä :) Hyvää o!