Onhan mulla sitten tuommoinen pikku vipeltäjäkin olemassa,vesikilppari nimeltä Lätsy.Se ei oo kauaa mulla ollu,pari viikkoa vasta.Sitä ennen oli melkein 10v kilppari ja se kuoli tässä kk sitten :( Kävihän se tuona aikana mielessä että tekis mieli luopua mutta aattelin sitten että en halua antaa sitä pois kuitenkaan,ei siitä loppujen lopuks ole paskaakaan vaivaa,ruokkia ei tarvi joka ikinen päivä eikä käyttää paskalla aamuin illoin.Siinä sivussa se menee kun muistaa perusjutut hoitaa ja satsaa muutaman kympin enemmän parempiin ja tehokkaisiin puhdistajaan/lämmitimeen.

Nyt sitten adoptoin tuommoisen rääpylän ja pidän siitä toooooooooooooosi hyvää huolta.Ainakin yritys kova saada sitä hieman kasvamaan ruokkimalla mahdollisemman paljon tuoreilla kasviksilla ja kalalla.

Lätsy on 4-vuotias mutta on tosi pieni,kilven mitta 12cm ja se on täysikasvuiselle konnalle liian vähän,huonolla ravinnolla ollut ja jopa liian vähäisellä kerta kilpi on kasvanut mutrulle ja konna tosiaan jäänyt kitukasvuiseksi.Kova se on kyllä syömään kokoonsa nähden! No antaa sen nauttia antimista kerran niitä on tarjolla! Ensimmäisen viikon ruokin sitä joka päivä kunnolla ja nyt on ollut välipäiviä ettei mee ihan mässäilyksi ;) Kunnon vitamiinit ja kalkit messiin niin ainakin vältyttäs lisävanhingoilta kilvissä.

Jos ois isompi asunto niin voisin ottaa toisenkin konnan,niitä on aika valitettavasti hyvin tarjolla ja ilmaiseksi suurin osa joten mielummin annan kodin sitä tarvitsevalle kuin hankin aina uutta ja uutta ja uutta ja pistän vahingon kiertämään,kiertämään kiertämään...no en kuitenkaan.

Olen kyllä luopunu joistakin eläimistä mitä on ollu,kuten eräs sekopäinen kissanpentu,pari gerbiiliä ja akvaarion kaloineen.Kissoja voin ja haluan ottaa ihan varmasti vielä,olen kissaihminen ja rakastan kissoja! :) mutta gerbiilejä enkä kaloja tahdo.Kissat ja vesikilpparit..hmm joo,ne on semmosia mihin oon tykästyny.Nyt oon ajatellut jos hankkis rotan..mutta mutta! No jos asettus nyt hetkeksi näiden eläinten kanssa.Koiraa en varmaan uskaltas ottaa kun siitä on paljo vastuuta ja sitten kun oppis siihen niin sitten tulis kuitenkin vauvakuume...hahaha,oudolta kuullostaa varmasti,mutta siinä on yksi syy miksen koiraa halua.Oij,mutta nyt iski kissakuume! Harmi ko ukolla on allergia ;( Jos ostas sille astmapiipun niin vois hankkia jonku pitkäkarvasen turilaan ;)

Laitanpä tähän kuvan edesmenneestä Yrjöstä ja Uudisasukkaasta Lätsystä.

1025705.jpg

1025706.jpg

Lätsyllä hieman tyylikkäät vehkeet ja altaat väliaikaisessa käytössä.

Uusi lämmittelytaso on tekeillä!

1058809.jpg

Uusi taso! tosin vielä hieman keskeneräinen..jotain tekorehuja pitäs laitella piilopaikaksi ja maisemapaperia ettei olis nii "alastoman" näköinen.