Noniin,aloinpa kiirehtimään.Synttärit vasta pe mutta täytteet kohta tehtynä...

No ei se haittaa syököön sitten kakkua koko viikon ;) Itsehän lähden evakkoon kämpille enkä ota herkkuja matkaan niin se siitä.Täytteitä maistellu tietenkin maun tarkastamisen takia ja siitäkin jo vähä tietää millasta märssyä on luvassa.Vielä ootellaan muumi tai aku ankka limpparia ni päästään täyttelee kaakkusta.

Sini-valkoinen syndekakkara

Pohja siis sama kuin edellisessä kakussa eli tuo suklaapohjainen.

Väleihin tulee kahta eri liivatepohjaista täytettä johon tulee,joihin ensiksi tehhään 1prk rahkaa ja 2dl kermavaahtoa sekoitettuna keskenään,se maustettu vaniljasokerilla/esanssilla. niinku viftivifti rahkakermaseosta molempiin täytteisiin.

Banaani-Mangotäyte:

  • rahka/kermaseos
  • 2 banaania muussattuna
  • tölkillinen mangoa silputtuna
  • lisäsin hieman raparperi-sitruunahilloa kärkeä antamaan. voi ripsasta vähä sitruunamehua jos huvittaa.

vadelma-mansikkatäyte;

  • kerma/rahkaseos
  • vadelmakiisseliä n.3dl
  • 100g sulatettuja pakastemansikoita mehuineen,paloina.
  • vaikka sitä vaniljasokeria kyytipojaks tai muuta maustetta mielesä mukkaa,itehä tungen joka paikkaan tuota karvasmanteliölijyä ;)

Tarkotusha oli että mansikoitten sijaan tulis pakastevattuja,eli iha vadelmatäyte mutta ei jaksa alakaa hienostellee,tuolla rupukaupassa oo kuitenkaa myytävä mitää ruisleivästä erikoisempaa,kun ei aina sitäkää ni näillä nyt mennää!

nuihi sitte tullee liivatteita,en oo varma mutta vadelmatäyte on löysempää niin kokeilen siihen jonku 5-6liivatetta,banaani hommaan menee varmaan vähemmän.sen näkkee sitte.

Nonnii jatketaanpa juttua.muutama päivä tässä pyörähtäny ko sain nakikseni sukulais tädin synttäreille leipoa evväät ni ollu siinä sitte kiinni eikä kuviakkaa oo ollu laittaa tänne,mut kokeillaan nyt.

Meni vituralleen kuorrutushommatkin ku aloin säätämään omiani.Roskiin vaa puolet kuorrutteista ja eiku kauppaan uusia ostamaan.

Ei ollu ees kunnon suunnitelmaa sen kans ni laittelin vähä mitä sattuu ja tuli turhan makkeeta päällimmäisistä osioista ku marsipaania tuli ja sen alle sulatettua suklaata.no,olipaha sitte.Suklaan sekaan lorauttelin vähä appelsiinilikööriä tujjuutta antamaan.1070546.jpg

Ihan hyvi tuli paksuutta nuihi täytteisiin ja koostumuskin.melkein hyytelömäistä oli,että jos vähä pehmeempää haluais ni täytys jättää liivatteet vähä vähemmälle.

1070547.jpg

Siis voi jeesus tuon valkosuklaa kuorrutteen kanssa.Ei juma ko piti leikkiä sen kanssa.Kaikkee syytän nestemäisen värin ko se muuttaa hommat kokonaan vaikeimmaks.Heitän vesilintua sillä ni ei tarvi enää pistää vituralleen leipomuksia ainakaan sen takia.Tosi hyvvää tuo flora visp ko paremmin "taittuu" eikä mene pilolle käsiteltäessä tai ajan kuluessa niinku kermalla tahtoo olla.mainota mainiota ja kevyempi vaihtoehto myös :) nuita tomusokerinappeja pursotin yks ilta ja iha kivoja tuli niistä.Pitäs enemältiki tehä mut taidan ostella jauhevärit enneku alan mittää värikästä touhuamaan.Tuo valkosuklaa marsipaanin päällä oli hyvvää mutta koostumus persiistä,liian lirua kiitos värin.Sillä piti läträtä ko ei saanu parista tipasta kunnon väriä ollenkaa.Pah!

1070550.jpg

 

Jees.Nyt äkkiä yks hyvä täytekakkupohjan ohje enneku unohan:

6munaa

2dl sokeria

2½ dl vehnäjauhoa

1 tl leivinjauhetta