Huh Hah :D Kyllä taas järki leikkaa,voi herranen aika! miten voikaan ihminen olla tyhmä ja yksinkertainen! voivoi..kehtaakohan sitä tänne edes kirjoittaa mitä vammailua ja aivotoiminnan puutteesta johtuvia idiotismia sitä on tullu tehtyä.

Noh.Aloin tekemään yheltä jenkkisivulta toffee popcornia enkä yhtää sen enempää katsellut lämpöasteista muutakuin luvun,250 FAHRENHEITTIÄ! kyllä kait popcornit palaa jos pitää 250 asteessa tunnin! ei kerinny edes olla kuin 5min niin jumalaton käry kävi! voi jeesssus.Ovet selällee ikkunoita myöten ja pelti kankaalle. hohhohj..No,klohan alkaa olla kahtatoista yöaikaan että se selittänee huolimattomuuden..

1034988.jpg         

Nooooooooooooh,anyway..tässä ohje miten se oikeasti tehhään ;) http://www.kitchenlink.com/mf/31/6254

 

1020525.jpg

 

Heippa Taas täältä leipurilinjalta!

Tuli taas kuume leipoa,mutta en tienny että mitä.Tosin mielessä käyny,että vois tehä harjoituskakun ukon tulevia synttäreitä varten.Joitakin aineita aattelin säästää viime leipomisesta,mutta ei niitä pysty piilottelee kaapis ko aineita on niin pakko jotain tehä.Halusin tehä myös semmosen "kaapin tyhjennyksenki" samalla,pitää ostaa sitten uudet aineet kun oikeat synttärit lähestyy.

Halusin kokeilla hieman raskaampaa täytekakkupohjaa,täyteläisempää ja maistuvampaa kuin perus sokerihöttöä niin tein sitten pohjan mukaillen normi suklaakakkua.Jätin vain suklaan pois ja vähensin rasvan sekä vehnäjauhojen määrää.Oikein hyvä ja muheva pohja tuli.

Pohjan ainekset:

  • 4kananmunaa  (vaahdota)
  • 2dl sokeria
  • 4rkl kaakaojauhetta
  • 1dl vehnäjauhoja
  • 1tl leivinjauhetta (lisää kuivat aineet siivilän läpi vaahdon sekaan,sekoita varovaisesti.
  • 1tl vaniljasokeria
  • 100g sulatettua margariinia(lisää jäähtyneenä vaahtoon)
  • paista 175 n.45 tai kunnes kypsä.

Kostukkeena käytin Ekströmin kiivi-metsämansikkamehua.

Täytteen kanssa oli hieman sooloilua,enkä kauheesti mitoista katellu paljoko meni,mutta siltihän tuo hyyty hyvin kasaan.Eli täyte:

  • 2,5dl vadelmahilloa,ite käytin omatekoista,hieman vetisempää ja vähemmän sokerisempaa
  • 1-2dl sulatettuja,valutettuja pakastemansikoita
  • 2dl maustamatonta jogurttia (kun ei kaapissa muuta ollu mut parempaa vois olla jokin tuorejuusto tms
  • 4-5liivatelehteä
  • 2-3rkl vaniljasokeria (tomu)
  • 2tippaa karvasmanteliöljyä

Kaikki aineet sekoitellaan vain yhteen ja lisätään pehmenneet ja sulatetut liivatelehdet nauhana joukkoon.

Täytetään ja kostutetaan kakku vuoassaan,pohjalla kelmua ja jääkaappiin hyytymään.Mulla toi hyyty 2-3tunnissa jo leikattavaan kuosiin.

Kuorrutus ja koristelu on edelleen hieman auki,mut nyt halusin päästä kokeilemaan tuota mansikkakermaa mikä jääkaappis pyöri.Ostin myös yksi päivä lisää vanilja-esanssia ja samalla sinistä elintarvikeväriä.Aattelin värjätä kermavaahdon siniseksi mutta vaikka aika reilusti tiputtelin väriä niin silti siitä hailakkaa tuli.Tuo marmorointi meni pyllylleen kun nestemäinen väri tahtoo vaan levitä kermavaahdossa ikävästi.Mietin sokeri-cremen tekoa mutta eipä siihen sitte aineita löytyny.onnistuisko tuo marmorointi sitten paremmin sillä.pitää kokeilla.Myöskään pursotinvehkeitä ei tässä talosta löydy niin piti semmoinen tehdä leivinpaperista ja jälki on sitten sen mukaista.No mutta,tämähän olikin harjoituskakku niin saa vähä suuntaa minkälaista kakkua mahdollisesti ois tulossa!

Pala piti jo leikata ja koristella,en viitsinyt koko kakkua alkaa koristellee,tein tommosen leivoksen ja miehelle tyrkkäsin,itsehän en tuohon kakkuun koske;) Äkkiä ruisleipää iltapalaksi ettei ala tekemään mieli makiaa.On siinä vielä syömistä ja mies jo alko tuskailemaan ensimmäisen palan jälkeen,vielä on jatkoa!

Pitihän se maistiaspala maistaa ja kostutus sekä muu koostumus oli hyvä,vaikka luulin että liikaa kostutin,1-1½dl nestettä meni.

Pikkuinen kakku tuo on,Kakkuvuokaahan tässä taloudessa ei myöskään ole,niin piti teflonikattila rasvata ja jauhota ja siinä sitten paistaa.Hyvin onnistu :)

No jo,mutta jos se nyt selvis mitä kullalle leivon synttäreille.

1034756.jpg  

Kakkuhommaa

Uutta putkeen.Tänään leipasin pari kääretorttua täytekakun pohjaksi,puolitan ne ja ladon sitten,hyvä tuloo.Yhden suklaa ja yhen normipohjan.

Mietin täytteiden kanssa jos tekis mansikkaisen ja appelsiinisen mutta vissiin teen sitten kokonaan kirpakan sitrustäytteen.Siihen puristin muutaman mandariinin mehun,puolikkaan sitruunan mehun,ja säilykemandariinitölkin mehut kaadoin,maustoin parilla tipalla karvasmanteliöljyä.

Sen sekoitan vaahdotettuun flora vanillaan ja sekaan säilykemandariinia sekä rouhittua suklaata.ja kiinteytän liivatteellaMaustaa pitää sitten varmasti vielä jollain,jos on tarvesta.katotaan.

Pohjan innostuin repimään ja puolitin molemmat pohjat ja vedin yhden tumman ja yhden vaalean viipaleiksi ja ladoin vierivierin,yritän kai tehä jonkulaista ruutukakkua,saa nähä.

Huomenna kostutan kakun kait mehulla tai vaniljamaidolla,saa nähdä.Täyte sitten perään ja muhimaan seuraavan päivän juhlaa varten,katotaanpa sitten lisää tuotoksia.

1025681.jpg 

No niin,tuohon sitten laitoin kostukkeeksi vaniljamaitoa ja ladoin täytteen joka sisälsi,1prk flora vanillaa vaahdotettuna,2-3dl mandariinisitruskiisseliä,1,5dl omatekoista appelsiinhilloa,1 prk säilykemandariini sekä levy rouhittua pirkka mansikka-jogurtti täytesuklaata.Sekaan viisi liivatetta ja kerros mössä levyn päälle ja kaappiin hetkeks hyytymään.Ei sopinu toinen kerros tuohon vuokaan ni piti tehä toiseen samalla lailla.

Kokoaminen oliki sitte eri juttu ko piti saaha toinen levy täytteineen tuon päälle.Hyvin pysy kasassa jooo,mutta sain sen taiteiltua sen päälle ja hiottua molemmista palasta saman kokoiset.tiukkaan muovikääreeseen muhimaan huomiseen.saa nähä sitte kakkua syödessä menikö ruudut ees osapuilleen kohilleen..pitää koittaa räppästä pari kuvaa huomenissa.

Jaah,enpä sitten ottanu kuvaa täyttämisestä.Valmiista kakusta sitten.Tuli ongelmia ton koristelemisen kanssa ko en yhtää miettiny että mitä kakun päälle laittas,no,jääkaapista löyty marsipaania punasta ja vihreää,kaulin niitä sekaisin ja kaupasta ostin nopsaan vaan nuita ihania nougat-äyriäsiä:) Paremmin ois sopinu yhteen jos vaikka sinistä marsipaania ois ollu,muistuttaen vedestä.No mutta tämmönen tällä kertaa.Kermavaahtokin loppu tipalleen viimeiseen raitaan,ois pitäny olla enemmän.

Maku oli ihan ok,ei liian imelä,ei liian kuiva,jotenkin nuiva.Muuthan nuo kehu,mut en sitte vissiin oikein tykkää ees täytekakuista kun ne on aina jotenkin tympeää syötävää ja omat tekemät kikkareet ei koskaan maistu mitenkään sen kummoisemmalta :(

No menipähä se nyt.Seuraava kakku pitäs tehä parin viikon päästä,saa nähä mitä keksis!

1030128.jpg

Huijj.

Noniin,tässä tämmöinen öisen väsäyksen tulos.piti alkaa jotain pientä väsäämään nii leipasin sitten kääretortun.Ihan normi kääretorttu taikina eli kolme munaa,desi sokeria,3/4perunajauhoja ja 1tl leivinjauhetta sekä 2rkl kaakaojauhetta.vatkataan vahdoksi ja uuniin 200c 10min. Väliin sitten survasin täytteen omatekoisesta ja kaupan vadelmahillosta,survotusta puolukasta ja banaanin paloista ja tiukalle rullalle.Jälkikäteen tietenki muistin että kinuskikastikkeen puolikas on jäljellä käyttämättömänä joten revin rullan auki ja kaadoin kastikkeen sinne,takaisin kiinni ja muhimaan seuraavaan päivään.Tuli muheva ja hyvä.Ukko ei vaan tykkää puolukasta,haistakkoon paskan.

1021794.jpg         

Sitten valamis torttelo

1021796.jpg                                                         

Juu noniin.

Alko tekemään mieli leipoa piirakkaa kun on omenoita tullu ostettua ja helppo ohje löyty niin pakko oli alkaa väsäämään.Innostuin sitten tekemään kaksi makeaa piirakkaa,ja sitten ihan peruspannarin johon ammensin kaikki suolaiset "jätteet" sekaan.hyvää ja ihan kevyttä suolaista tuli.Pysty jopa itse syömään,sokeriset jätin miehen lapattavaksi,tietenkin maistiaismurut piti molemmista maistaa ;)

 Helppo ja Herkullinen omenapiirakka

 Tämän ohjeen puolitin ja ihan riittävästi silti tuli.    

  • 2kananmunaa
  • 1dl sokeria
  • 1tl leivinjauhetta
  • 2½dl vehnäjauhoja
  • 0,50dl sulatettua margariinia
  • 0,50dl maitoa tai muuta nestettä(itse laitoin flora vanilla vispiä)

      -Omenaa viipaleina maun mukaan,itse laitoin 3 n.keskikokoista.

 Päällys:

 50g voita sulatettuna,0,50dl tava tai fariinisokeria,suosittelen fariinia.0,50dl kaurahiutaleita,1tl kanelia.

vaadota sokeri ja kananmuna,lisää kuivat aineet,sulatettu margariini ja neste.Rasvaa vuoka ja kaada taikina sinne.Lado viipaloidut omenat taikinan päälle.Päällykseen sekoita kaikki aineet keskenään ja ripottele omenoiden päälle.Paista uunissa 200C 20min.Tarjoa vaikka vanilja tai kinuskikastikkeen kera.

Kuvaa tulee ehkä jos muistan räppästä kuvan kun pakkasta tulee tongittua.

Eli nyt ;)

1018862.jpg

Melekoosen ruttelon näköstä kamaa.Pakastan yleensä isoina paloina ja leikkelen pienemmäksi sitten tarjoilessa.No mutta,tuohon päälle onkin jo ennen pakastettu nakattu vähän kinuskikastiketta ja maku onkin sitten ulkonäköä houkuttelevampi.

Toinen piirakka on ihan samalla reseptiikalla tehty mutta omenoiden sijasta laitoin kevyesti sokeroitua puolukkasurvosta,vaihtoehto jos haluaa jotain kirpakkaa kielen päälle,Toimii!

1020527.jpg

 

 

Sweet Sweet cherry pie

Mua kiinnostaa hirmusesti melkein kaikki 50-luvun Amerikkalainen.Lähinnä muoti,autot ja musiikki on kiinnostukseni kohteita.Myös ruoka ja  ruoka-aineet on jänniä.Siellä käytetään paljo semmosia aineita mitkä täällä on erikoisuuksia,mutta itse haluaisin käyttää niitä jokapäiväisessä elämässä.

Tuoreita kirsikoita esim ei oikein saa mistään,vain kesäisin hetken aikaa eikä nuo sokeroidut koristekirsikat ole mistään kotoisin :( Siksipä tänä kesänä santsasin jonkun neljä kiloa kirsikkaa  pakastimeen ja kaikki on menny.Osa on vielä pakkasessa piirakoissa ja osasta tein hilloa.

Myös erillaiset esanssit on hieman outoja mutta semmoisia jotka ovat ihan toimivia,esim.vanilja-esanssi jolla saa voimakasta vaniljan makua ilman makeutta sekä karvasmanteliöljy,näköjään väheksytty mutta ihana mauste oikein käytettynä! Näitä kahta esanssia olen käyttänyt seuraavassa piirakassa jota tein kesän aikaan,vieläkin tallella pakasteessa kun ei raski syödä pois ;)

Piirakan ohje löytyy http://www.kotiliesi.fi/ruokaohjeet/amerikkalainen-kirsikkapiirakka ja on minusta aivan ihana.Varsinkin taikinaruudukko piirakan päällä tuo jonkinlaista jenkkiläistunnelmaa,vaikka en edes rapakon tuolla puolen ole käynyt.Muutakuin haaveissani. :)

Tuohon ohjeeseen lisäsin vielä tuoretta nektariinia ja sopi mainiosti,suosittelen.

1020314.jpg